Meny
Läs mer om varumärket hoka one one på betterbalance.se fot sko skoronline webshop onlinebutik köp shop

Hoka One One

Upptäck Hoka - det ledande varumärket för löparskor och träningsutrustning. Grundat 2009 i Frankrike av Jean Luc Diard och Nicolas Mermoud, är Hoka känt för sina banbrytande löparskor med överdimensionerade sulor. Med sitt maoriska namn, vilket betyder "flyga högt över jorden", och den unika Meta-Rocker rullsula-teknologin - "the Hoka difference" - erbjuder varumärket en revolutionerande löpupplevelse.


I en bransch präglad av minimalism, valde Hoka att bryta normen och fokusera på att skapa skor som förbättrar löpning i nedförsbackar. Inspirerade av mountainbikes breda däck och effektiva dämpning, introducerade de en sko med tjock mellansula och mjuk dämpning som omdefinierade standarden. Idag erbjuder Hoka ett brett sortiment av modeller för både dam och herr.


Utforska vårt utbud av Hoka skor och upptäck varför de är ett föredraget val för löpare världen över. Med innovativ design och avancerad teknologi, inklusive den populära Clifton-serien, erbjuder Hoka en överlägsen löpupplevelse med en perfekt balans mellan stötdämpning, stabilitet och komfort.
  • hoka one one bondi 8 sko skor online webshop betterbalance
  • hoka one one CLIFTON sko skor online webshop betterbalance
  • hoka one one ARAHI 5 6 sko skor online webshop betterbalance

Historien bakom Hoka

Året var 2008, och Nicolas (Nico) Mermoud skiljde sig som en framstående ultralöpare med en imponerande tredjeplats i det krävande 166 km långa Ultra Trail du Mont Blanc. Trots sina framgångar stötte Nico på en vanlig utmaning bland ultralöpare - extrem muskeltrötthet under långloppen. 
Denna utmaning inspirerade honom att söka efter skor som kunde förbättra utförslöpningens hastighet och minska stötarna för knäna under dessa maraton löpningar.


Nicos sökande ledde honom till att kontakta den tidigare VD:n på Salomon, Jean-Luc Diard, för att dela sina idéer. Vad Nico inte visste var att Jean-Luc redan hade börjat experimentera med överdimensionerade sulor på löparskor, inspirerad av liknande teknologier som används inom MTB-däck, skidor och tennisracketar. Deras vision var tydlig - att skapa skor som kunde ge löpare samma fördelar som mountainbikes och skidor ger i sina respektive terränger.


Med ett nytt och progressivt perspektiv på löparskor grundade de Hoka One One år 2009. Den stora lanseringen av Hoka One One skor på UTMB 2009 blev omedelbart en succé bland ultralöparna. Fem löpare fick chansen att testa prototyperna under en timmes löpning, och deras entusiasm var så stor att de ville använda skorna i tävlingen direkt. Det var då Nico och Jean-Luc förstod att de var på rätt väg mot något banbrytande inom löparskor.

hoka one one sko skor online webshop betterbalance

Kontakta oss

Tel: 026-61 20 85
Mail: info@fotskogavle.se

Följ oss

BetterBalance by Fot & Sko

cross